Semeli Orinos Ilios rood

 11,50

Category:

Description

In het kort: Een droge rode wijn van 80% Agiorgitiko en 20% Syrah uit Nemea Peloponnesos. Eem heerlijke blend van twee fijne druivenrassen uit Peloponnesos wijngaarden: de populaire en veelzijdige Agiorgitiko met aroma’s van pruimen en kersen en de edele Syrah met zijn intense en kruidige en bramenkarakter. Heldere, jeugdige, donker robijnrode kleur. Intens in de neus, met rijp fruit, pruimen en kersen, chocolade en enkele kruidige ondertonen. De smaak is breed, met een goede body, medium maar fluweelzachte tannines, een gematigde zuurgraad en levendige smaken van rood fruit. Lekker bij mediterrane gerechten, gerechten met rood vlees, gegrilde gerechten, pasta met rode saus en diverse kazen. Genieten bij 14-15 C.

 

Variatie: Agirgitiko (80%), Syrah (20%)
Beschermde geografische aanduiding: Peloponnesos
Alcohol: 13% vol
Appelation: Nemea en hoogland Aegialia
Houding: 400 – 600m (Agiorgitiko) 600 – 850m (Syrah)
Proefnotities
Uiterlijk: donker robijnrood viloet highlihgts
Opmerking: Aangename aroma’s van rood fruit die doen denken aan kersen, pruimen en zure kersen met hints van vanille en peper.
Smaak: medium body met uitgesproken zuurgraad, fluweelzachte tannines en vibrerende aroma’s van rood fruit met peperige tonen en hints van varen. Pittige afdronk.

Vinificatie: Traditionele rode venificatie, gevolgd door zes maanden rijping in tweede gebruik Frensh-vaten.
Serveertemperatuur 14-15 C en middelgroot wijnglas.
Kelderrijping: 4-5 jaar

Te combineren: Vleesgerechten, pizza, pasta, moussaka, pastitio, kaas pier, peulvruchten, salades, traditionele gerechten, oven gebakken vis en gegrilde zwaardvis. Een ideaal zomer rood.

Variety: Agirgitiko (80%), Syrah (20%)
Protected Geographical Indication: Peloponnese
Alcohol: 13 % vol
Appelation: Nemea and upland Aegialia
Attitude: 400 – 600m (Agiorgitiko) 600 – 850m (Syrah)
Tasting notes
Appearance : Dark ruby red viloet highlihgts
Note: Pleasant aromas of red fruit reminiscent of cherry, plum, and sour cherry with hints of vanilla and pepper.
Palate: Medium body with pronounced acidity, velvetely tannins and vibrat flavors of red fruit with peppery notes and hints of fern. Spicy finish.

Vinification: Traditional red venification, followed by six months of maturation in second use Frensh barrels.
Serving Temperature 14- 15 C en medium size wine glass.
Cellar Maturation: 4-5 years

Foodpairing : Meat dishes, pizza, pasta, moussaka, pastitio, cheese pier, legumes, salads, traditional baised dishes, ovenbaked fish and grilled swordfish. An ideal summertime red