Description
Le Sang de la Pierre – Aivalis Winery | Weelderig, Krachtig & Cultwijn uit Nemea
Le Sang de la Pierre (Het bloed van de steen) is de absolute topwijn van Aivalis Winery – een krachtige, intens geconcentreerde rode wijn uit Nemea, gemaakt van 100% Agiorgitiko. Deze wijn is het resultaat van extreme selectie, lage opbrengsten en een compromisloze benadering in de wijngaard en kelder. Een zeldzame cultwijn met monumentale kracht en elegantie.
Druiven & Herkomst
100% Agiorgitiko, afkomstig van oude stokken op kalkrijke bodems, met extreem lage opbrengst (minder dan 400 kg/ha). De druiven worden pas geoogst bij optimale rijpheid, wat zorgt voor maximale concentratie en aromatische intensiteit.
Vinificatie
Lange schilweking en langzame fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt 24 maanden in nieuwe Franse eiken barriques, gevolgd door uitgebreide flesrijping. Niet gefilterd of gestabiliseerd – puur natuur en pure expressie.
Proefnotities
Diep, ondoorzichtig robijnrood. In de neus explosieve aroma’s van zwarte bes, pruimencompote, cacao, leer, zoethout, sigarenkistje en Oosterse specerijen. In de mond krachtig en fluweelzacht tegelijk, met volle body, rijpe tannines, perfecte balans en een eindeloos lange, kruidige afdronk. Een intense, bijna meditatieve wijn.
Serveertips
Schenk op 18 °C. Karafferen aanbevolen (minstens 1 uur). Combineer met wild, ossenhaas, truffelgerechten of rijke stoofpotten. Ook heerlijk als “meditatiewijn” zonder eten – gewoon genieten.
Bewaarpotentieel
Uitzonderlijk – 15 tot 20 jaar of langer. Evolueert met de jaren naar nog meer diepte, complexiteit en finesse.